The Living Lab, Traditional Clan Estate HAO Design

架构师提供的文本描述。在这个项目中,房子已经有60多年的历史了。虽然它是一个三层建筑,但它并不是以传统的“拥抱庭院”的方式布置的。这反映了一个事实,即以前的房屋业主是根据氏族的经济手段,一分为二地建造的。离火车站很近。由于这部分城镇是历史上较早开发的,而且随着时间的推移,这片地区的房屋已经老化,这一地区的住宅包括独立住宅、临时房屋和三层房屋。从建筑风格上,我们可以观察到时间的流逝。当我们第一次开始这个项目的时候,屋顶就像一片废墟。我的任务是找出如何“适应”现代生活方式,而不拆除大部分的墙壁,即使其中一些已经是不合适的。

Text description provided by the architects. In this project, the home is more than 60 years old. Although it is a three-sectioned compound, it is not laid out in a traditional “embracing the courtyard” fashion. This reflects the fact that the pvious home owners built it up section by section based on the clan’s economic means. It is close to Pingtung railway station. Because this part of town was developed earlier in history and the demographics have aged over time, the homes in this area include a mix of independent houses, makeshift temporary houses and three-sectioned compounds. From the rooftop, one can observe the passage of time through the style of buildings. When we first started the project, the roof was caving in like ruins. My task was to figure out how to “adapt” the home to a modern lifestyle without tearing down most of the walls, even though some of them were already crumbled.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

首先,我们充分利用了内部和外部空间,用铁灰色日本瓷砖取代了现有的屋顶。另外,在天花板上还安装了黄色厚板,并配以细竹块,使其表现出一种悠闲的感觉。

Firstly, we made full use of internal and external space by replacing the existing roof with iron gray matte Japanese tiles. Sturdy yellow cypss panels were installed in the ceiling along with accents of fine bamboo blocks, allowing the skylight to demonstrate a sense of leisure.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

exploded axonometric

爆炸试件

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

之后,我们在隔壁的前墙安装了一个门,并为卫生间预留了前面的空间。这有助于家庭中更多的自然光,并最大限度地减少铺设在家庭结构上的管道的影响。

Afterwards, we installed a door in the anterior wall adjoining the back alley and reserved the anterior space for a washroom. This facilitates more natural light in the home and minimizes the impact of pipe laying on the structure of the home.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

厨房的墙壁被玻璃所取代,标志着与传统封闭建筑的不同,并将视线延伸到客厅和庭院。

The kitchen wall is replaced by glass, marking a departure from traditional enclosed kitchens, and extends the line of sight to both the living room and the courtyard.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

所有窗户都保持原来的方形、圆形和菱形。随着经过两年时间收集的彩色玻璃的安装,传统的水彩画被认为是一种现代艺术作品。

All the windows of the hallway retain their original square, round and diamond shapes. With the installation of the vintage stained glass, which is collected over a period of two years, the Traditional Clan Estate is rejuvenated as a modern work of art.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

虽然,铁窗也有一种感人的感觉。我们剪掉铁窗,把它作为二楼阳台的装饰,保留了漂亮的铁条。原有的石洗地板和墙上的旧瓷砖都是仿照传统的施工方法重新加工和抛光的。

Although impractical, the iron windows revoke a sense of nostalgia. We cut up the iron windows and refashioned it as railings for the balcony on the second floor, retaining the beauty of the vintage iron bars. The original stone wash floor and the old tiles on the wall are re-waxed and polished in imitation of traditional methods of construction.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

即使涉及到地板的高度和门的尺寸,我们也遵循“恢复、恢复和添加新功能”的原则。我们带来的家具和装饰品混合了20世纪80年代的台湾本土设计和欧洲设计。

Even when it comes to the height of the floor and the dimensions of the doors, we abide by the principle of “recover, restore and add new functionality.” The furniture and decorations that we brought in are a mix of 1940s to 1980s local Taiwanese designs and European designs.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

它们包括我在很长一段时间里从世界各地收集到的稀有物品,包括圆木、中药、窗帘、印度灯和德国货。此外,我还故意把旧砖块留在客厅里,形成了三个不同时代的红砖。最后,对面层、水泥和墙壁、地板都产生了一种脚踏实地的感觉.

They include rare vintage items that I collected from all over the world over a long period of time, including round wooden stools, Chinese medicine cabinets, rattan curtains, Indian lamps and German microscopes. In addition, I deliberately retained old bricks in the living room to form a mélange of red bricks from three different eras. Finally, accents of cypss, cement and terrazzo on the walls, ceilings and floors evoke a down-to-earth feeling.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪

室内设计激发了居民和客人的情感和记忆。我们接受了这一挑战,重建了传统的三层建筑,以适应现代城市生活方式。我们还在树屋的儿童滑梯旁种了一棵树,希望看到树长得更高,因为宗族的传统是世世代代传承下来的。

Interior design triggers emotions and memories in residents and guests. We accepted this challenge to rebuild a traditional three-sectioned compound for a modern urban lifestyle. We also planted a tree sapling beside the children’s slide of the tree house, repsenting the hope of seeing the tree grow ever taller as the clan’s traditions are handed down generation to generation.

© Hey!Cheese

嘿!奶酪


版权声明:本文内容由用户自行发布上传或投稿由时刻设计网代为发布,版权归原作者所有,时刻设计网不拥有其著作权,亦不承担相应法律责任。如果您发现本站中有涉嫌抄袭或侵权的内容,请点此提交工单进行举报,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。

给TA打赏
共{{data.count}}人
人已打赏
住宅

Nicole Hogarty 美与功能之间的平衡

2019-2-25 17:48:00

住宅

520m²法式尊贵奢华样板间设计方案,惊艳了时光

2019-2-26 8:10:00

0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索