Forti Holding Spa总部与办公楼,意大利 / ATIproject亚梯

建筑外观局部,南立面完全覆盖着光伏板,partial exterior view of the building, the south facade is entirely covered with solar panels

建筑外观,东南侧的立面全部以玻璃实现,exterior view of the building, the southeast facade is completely realized by glass

建筑主立面夜景,主道路一侧设有三层通高的通风门厅,night view of the building, a triple-height airy lobby is located at the main road side

从建筑看向周边环境,可以一览周边的乡村与山区景色,viewing the surrounding from the building, the building offers nice and open views on the surrounding countryside and the mountains

建筑的门厅上空,空中连廊将两部分体量联系在一起,the space above the lobby, the aerial corridor connects two volumes

建筑首层的门厅空间,宽阔的玻璃幕墙确保了自然通风和充足的采光,the lobby on the ground floor, a wide glass curtain wall guarantees natural ventilation and plenty of natural light

建筑主街道立面外观局部,设有大小不一的窗户,partial exterior view of the facade from the main road with the windows in the different sizes

建筑局部,水平向的遮阳系统在提供畅通无阻的视线的同时进行了阳光的保护,partial exterior view, the horizontal sunscreen system allows free sights and sun protection simultaneously

建筑局部,水平向的遮阳系统可以过滤阳光和避免过热,partial exterior view, the horizontal sunscreen system can filter sunlight and avoid overheating

项目首层平面图,ground floor plans

七层平面图,sixth floor plan

二层平面图,first floor plan

新的 Forti Holding S.p.a. 总部位于比萨城和里窝那之间。这里包含了商店和集团的行政中心。该建筑由ATIproject工作室设计,是该地区绿色建筑的连贯和卓越的典范。以环境责任为核心价值,团队非常重视生物气候规划,从而实现了相当高的能源性能。

The new Forti Holding S.p.a. headquarter is situated between Pisa and Livorno. It houses shops and the corporate group’s administrative centre. The building is designed by ATIproject studio and it stands as a coherent and remarkable example of green architecture in the area. Taking environmental responsibility as a core value, the team has put great attention into the bioclimatic planning, thus resulting in incredibly high energetic performances.

实际上,该建筑广泛使用了被动能源装置,比如热能和遮阴科技,被动通风和灵敏的日照使用。在主道路一侧,通风的立面中间有一个通风的门厅,以三层层高的天花板欢迎着游客到来;宽阔的玻璃幕墙确保了自然通风和充足的采光。另一边,东南侧的立面全部以玻璃实现。因此,为了过滤阳光和避免过热,窗前安置了水平向的遮阳系统,在提供畅通无阻的视线的同时进行了阳光的保护。

In fact, the building makes extensive use of passive energy devices like thermal and shading technologies, passive ventilation and sensitive use of daylight. From the main road, an airy lobby located in the middle of a ventilated facade welcomes visitors with its triple-height-ceiling; a wide glass curtain wall guarantees natural ventilation and plenty of natural light. On the other side, the southeast facade is completely realized by glass. For this reason, in order to filter sunlight and to avoid overheating, a horizontal sunscreen system has been set up in front of the windows, allowing free sights and sun protection simultaneously.

结构与形式选择影响了室内的工作环境,提供了舒适开阔的视线,让人们一览周边的乡村与山区景色。根据特定的朝向,设计是推敲选择了不透明或透明的表面。屋顶花园和大面积的户外阳台铺着天然的材料,营造了可俯瞰山区的休憩区域。天然材料也帮助形成了体量,调节了小气候,同时把自然带入建筑内。南立面完全覆盖着光伏板,与之搭配的是在设计和尺度上配套的绿色能源装置,以完全满足建筑的能源需求。

显著的是,该办公建筑基本没有甲烷气体植物,这些植物在意大利传统上被用于供热系统。光伏生产覆盖了冬夏空调和照明几乎所有的能源需求(超过80%)。由于特别的建筑解决方案,挂板成为了该建筑的首个技术系统。这里科技云集,前沿的设备,采用了LED照明系统的智能壳系统,配合空调和再生热交换的地热系统。可再生能源的混合和致力于限制能源消耗的策略让这个总部树立了托斯卡纳地区可持续建筑的标准。该建筑正在接受LEED金奖的可持续性评级认证。

Structural and formal choices affect the inner working environment, offering nice and open views on the surrounding countryside and the mountains. Opaque and transparent surfaces have been studied

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
0 条回复
    沙发在此,你不坐一坐?
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群