意大利旧工厂改造AMAA Architecture建筑工作室

AMAA Architecture将意大利工业城镇Arzignano的一个旧工厂改造成了他们的新办公室。建筑团队的灵感来自于他们所认为的建筑项目的三个关键阶段:理论——包括模型的制作、参考和灵感;秩序——将灵感转化为有形的、概念分层的设计;以及结果——现场的实际建设。

Taking a rather meta approach, AMAA Architecture have built their own workspace within a workspace, setting up an office within a former factory in the industrial town of Arzignano, Italy. The architects were inspired by what they perceive to be the three key phases of an architectural project: theory – encompassing model making, references and inspiration; order – whereby inspiration is transformed into a tangible, conceptually layered design; and outcome – the physical construction on site.

 

 

最终的结果是一个精致的,现代的两层楼的办公室,成功地与之前仓库的原始骨架区分开来,并无缝地融合在一起。在高高的拱形工厂天花板下,采用现代主义的盒子形式,办公室由薄钢框架、金属屋顶和混凝土板组成。全高的玻璃板被用作室内和室外立面,尽管办公室本质上是建筑中的建筑,创造了一种开放和轻盈的感觉。

The result is a delicate, contemporary two-storey office that manages to at once distinguish itself from and blend seamlessly with the essentially untouched bones of the previous warehouse.Taking the form of a modernist box beneath the tall vaulted factory ceiling, the office comprises a thin steel frame, metal roof, and concrete slabs. Full height glass panels are used as both interior and exterior façades, creating a sense of openness and light despite the fact that the office is essentially a building within a building.

 

 

楼梯由混凝土块和孔石雕刻而成,从一层通向另一层,并通向一个谨慎的侧通道,厨房设施设置在一个木材柜台内。粗糙的混凝土浴室墙壁看起来几乎有点邋遢,不过光滑的黑色金属丝锥、光滑的木板和一个凹入式的圆形天窗抵消了这一点。

Stairs are carved out of blocks of concrete and travertine, leading from one storey to the next and to a discreet side passage with kitchen amenities set within a timber counter.The raw concrete bathroom walls appear almost inappropriately grungy, though offset by sleek black metal tapware, smooth timber panels and a recessed circular skylight.

 

 

事实上,整个项目在某种程度上是不合适的,就好像建筑公司在一个废弃的仓库里搭起了帐篷。结构的复杂性在仔细观察后就会显现出来,当意识到有意生锈的金属框架中有玻璃墙,混凝土渲染有意地斑驳和粗糙时,设计的感觉就显现出来了。

In fact, the entire project borders on inappropriate in the best kind of way, as if the architecture firm has set up camp in an abandoned warehouse.The fact that the intricacy of the structure reveals itself on closer inspection, upon realizing there are glass walls amongst the intentionally rusted metal framework and the concrete render is intentionally patchy and raw, that the brilliance of the design sets in.

 

 

∇ 模型

完整项目信息
项目名称:AMAA ARCHITECTURE’S OWN OFFICE
项目地点:意大利阿尔兹尼亚诺
项目类型:建筑改造/建筑工作室
设计公司:AMAA Architecture
摄影:Simone Bossi、Francesca Vinci

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
0 条回复
    沙发在此,你不坐一坐?
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群