Montalba Architects | 温哥华高端健身俱乐部

这家由Montalba Architects设计的高端健身中心采用了白胡桃木、黑色钢材和各种大理石,旨在唤起人们对“雕塑峡谷”的记忆。

Bleached walnut, blackened steel and various types of marble feature in this high-end fitness centre by Montalba Architects, which was designed to evoke a “sculpted canyon”.

 

设计团队想在设计中融入城市的建筑景观以及周围的自然环境。于是“雕塑峡谷”的概念出现了,并推动了这个两层楼高、3万平方英尺(2787平方米)俱乐部的设计方向。

The design team drew upon the city’s architectural landscape, as well as the surrounding natural environment.The notion of a “sculpted canyon” emerged and drove design decisions within the two-storey, 30,000-square-foot (2,787-square-metre) gym.

 

 

材料的调色板旨在体现“现代城市的完美融合,同时向太平洋西北地区的原始自然元素致敬”。黑色和白色大理石的对比暗示融入了不同的区域,反光金属也是如此。

Hints of contrasting black and white marble are incorporated in various areas, as are reflective metallics.The material palette aims to embody “the perfect meld of modern urbanity of the city while saluting the pristine natural elements of the Pacific Northwest”.

 

健身俱乐部的店面采用粉末涂层钢制百叶窗,使自然光线能够透入室内。客人们走进一个双层通高的大厅,大厅的天花板是烟熏镜,地面是混凝土浇筑的。这个高大的空间旨在吸引顾客,并在俱乐部的两层之间建立一个强大的联系。工作室在项目描述中说:“这个中心空间的宏伟与整个成为社交场所的私密小海湾形成鲜明对比。”

The exercise club’s storefront features powder-coated steel louvres that enable natural light to penetrate the interior.Guests step into a double-height lobby with a smoked-mirror ceiling and poured concrete floor. The lofty space is intended to draw patrons in and establish a strong connection between the club’s two levels.”The grandeur of this central space is sharply contrasted by small intimate coves throughout that become retreats for social interaction,” the studio said in a project description.

 

 

大堂设有温馨的休息室,水平壁炉位于灰色的切面墙内。墙面覆盖的是从西班牙引进的混凝土复合材料。一个突出的黑色钢制楼梯将大堂连接到健身区所在的上层。 走廊的墙壁衬有意大利的瓷砖。

The lobby features an intimate lounge with a horizontal fireplace set within a grey, faceted wall. A concrete composite material brought in from Spain was used to cover the wall surface.A prominent, blackened-steel staircase connects the lobby to the upper level, where the workout areas are located. Corridor walls are lined with porcelain tiles from Italy.

 

“丰富,天然的石材和木材材料在整个过程中创造出微妙的纹理,回归到概念性的峡谷,同时以编程方式定义空间并引导顾客进入主要人行道。”该工作室说。

“Rich, natural materials of stone and wood create subtle texture throughout, returning to the conceptual canyon while working to programmatically define spaces and guide patrons to main walkways,” the studio said.

 

 

该俱乐部包含6个普拉提,芭蕾,瑜伽和其他课程的教室。 Cove照明发出柔和的光线,而图案壁纸则增添了活力和运动感。

The club contains a half-dozen studios for pilates, barre, yoga and other classes. Cove lighting emits soft light, while patterned wallpaper adds a sense of energy and movement.

 

教室的地板上覆盖着胡桃木或瓷砖,而在有氧运动和力量锻炼区域使用了橡胶。更衣室位于一楼,拥有中性色调和大理石装饰。

Studio floors are covered with either walnut or porcelain tiles, while rubber was used in the cardio and strength-building areas.Locker rooms, located on the first floor, feature a neutral colour palette and marble accents.

 

 

∇ 平面图

完整项目信息
项目名称:Vancouver’s Equinox gym
项目地点:加拿大温哥华
项目类型:商业空间/健身俱乐部
项目面积:2787.0912平方米
完成时间:2016
设计公司:Montalba Architects
灯光设计:One Lux Studio
摄影:Luis Alberto Valdizon

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
0 条回复
    沙发在此,你不坐一坐?
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群