studio HASSELL | 墨尔本transurban办公室

HASSELL国际工作室完成了澳大利亚墨尔本transurban基础设施公司新办公室的设计。之前在2015年合作过,最新的项目专注于创造一个体现企业精神的城市工作场所。通过融合技术,自然和社区,该空间旨在反映现代城市跨城市服务的结构。

international studio HASSELL has completed the design of a new office for the rapidly expanding infrastructure company, transurban, in melbourne, australia. having previously worked together in 2015, the latest project focuses on creating an urban workplace that embodies the spirit of the business. by merging technology, nature, and community, the space intends to reflect the fabric of the modern cities transurban services.

 

该项目占据了墨尔本柯林斯广场(collins square)新建的第五塔楼的八层。一进门,从地面到天花板的电子屏幕都给人留下了深刻的印象。HASSELL的设计还包括插入地板的树床,模仿城市人行道,穿过楼层的戏剧性圆形楼梯,以及在地板上打开舷窗以增加透明度。
the project occupies eight levels of the newly built tower five in melbourne’s collins square precinct. upon entering, visitors are greeted by impressive floor to ceiling electronic screens. the design by HASSELL also features tree beds inserted into the floor mimicking a city footpath, dramatic circular stairs that punch through the levels, and open portholes in the floor to encourage transparency.

 

 

HASSELL项目负责人兼设计负责人scott walker表示,transurban的新办公室显示出人们对工作场所所能代表的概念发生了转变。“新的工作场所远非单调的室内环境,而是反映了我们城市的多样性和抱负。”他说:“在特兰苏班,传统的企业设计已经瓦解,以反映出与组织服务和支持的城市之间更大的联系和理解。”

scott walker, HASSELL principal and design lead on the project, said that transurban’s new office displays a shift in the perception of what workplaces can represent. ‘far from being a monotonous interior, the new workplace reflects the diversity and aspirations of our cities. in transurban, traditional corporate design has disintegrated to reflect a greater connection to, and understanding of, the cities the organisation services and supports,’ he said.

 

transurban的新办公室通过协作区设计了强烈的社区概念。像热门的聚会场所或城市广场一样,这些地方挤满了人,充满活力。协作区位于凸起的平台上,突出了它们在空间中的重要性,同时也是贯穿楼层的级联楼梯的平台,这是一个经过深思熟虑的定位选择,以增加员工之间的互动,加强联系。
transurban’s new office is designed with a strong notion of community through collaboration zones. like popular hangout spots or city squares, these areas are full of people and buzzing with energy. situated on raised platforms to highlight their importance within the space, the collaboration zones are also the landing space of the cascading stairs that punch through the levels, a deliberate positioning choice to increase interaction between staff and strengthen connections.

 

 

透明度在提升这个工作场所的社区意识方面也起着重要作用。对周围人的感知能力建立了楼层之间的联系。HASSELL在设计中引入了透明的舷窗,这些舷窗实际上是通向楼上或楼下楼层的窗户。一些舷窗是完全开放的,而位于通道的其他舷窗则有磨砂玻璃盖。

transparency also plays a significant role in enhancing a sense of community within this workplace. the ability to have a sense of who is around establishes a connection between the floors. HASSELL built transparency into the design with the introduction of portholes that are literally windows through to the floors above or below. some portholes are complete openings for viewing, while others located in thoroughfares have frosted glass covers that provide a hint of the overhead activity.

 

未分配的办公桌支持团队和工作人员跨越楼层,角落,摊位,休息室和工作区的方式流动性,被安排为房间的“村庄”,并加强与城市环境的联系。工作方式的多样性不仅反映了跨城市在我们城市的足迹,而且反映了人们工作的多样化方式。

unallocated desks support fluidity in the way teams and staff move across floors, nooks, booths, lounges and work bays, are arranged as a ‘village’ of rooms, and reinforce the connection to its urban setting. the diversity of work styles not only mirrors the breadth of transurban’s footprint upon our cities but also reflects the diverse ways in which people work.

 

 

“在我们的城市里,自然在抵消混凝土丛林的严酷性方面发挥着重要作用——公园、街景、自然带,所有这些都提供了喘息的机会,促进了人们的幸福感。”同样的,对于transurban来说,绿化对于他们的新工作场所来说是必不可少的,从空间的任何角度都可以看到大量的花盆和悬挂的花盆,”walker继续说道:“HASSELL与基地建筑紧密合作,通过将树床植入地板,模仿城市步道,以适应内部街道景观。绿色植物与木拱形天花板和黑色的钢细木工相搭配,增强了空间的朴实自然。”

‘in our cities, nature plays an important part in offsetting the harshness of the concrete jungle – parks, streetscapes, nature strips, all provide respite and promote wellbeing. similarly for transurban, greenery was imperative for their new workplace, with an abundance of planters and hanging pots visible from any point within the space,’ walker continues. ‘HASSELL worked closely with the base building construction to accommodate an internal streetscape by insetting tree beds into the floor, mimicking a city footpath. the greenery paired with the timber vaulted ceiling and blackened steel joinery amplifies the down-to-earth nature of the space,’ he said.

 

主要项目信息
项目名称:transurban’s new office
项目地点:澳大利亚墨尔本
项目类型:办公空间
完成时间:2019
设计公司:studio HASSELL
摄影:tom blachford

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
0 条回复
    沙发在此,你不坐一坐?
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群