首" />

新作 | Pujades大街公寓翻新,巴塞罗那 / ARQUITECTURA-G

该公寓位于巴塞罗那市区,其主人是一位小号手和一位日本天体物理学工程师。建筑师在项目初期对多个场地进行了调研和分析,旨在能够充分地满足两位业主的需求。

The operation starts with a pvious research process addressed to choose the proper location for the house of a trumpeter and a Japanese astrophysical engineer, who are based in the city of Barcelona. Each location that was analyzed gave us the clues of how to respond to their needs that were eventually taken into account for the final proposal.

▼室内概览,interior view

房屋所在的场地拥有巴塞罗那十九世纪城市规划的典型格局,公寓本身的布局也十分常见:两侧的大型空间,以及用来连接这两个空间的细长的中央区域。既有房间的层高为2.8米,利用这一优势,建筑师沿着较长的一侧将公寓分为两层,强调出空间的线性特征。这一做法创造了两个平行的环境,它们各自形成专属的空间和动线。

We face, once again, a typical typology of the XIX century urban plan of Barcelona, where the apartment plan is organized by two large spaces at the ends and a central zone of elongated proportions that connects them.Taking advantage of a 2.80m height, we propose to divide the apartment into two levels following the longitudinal direction and emphasizing this way its linear character. This gesture will result in two parallel environments that will generate themselves both spaces and movement.

▼公寓分为两层,形成两个平行的环境,the apartment was divided into two levels which results in two parallel environments

▼错层空间,the split-level area

起居室被设置在朝向街道的主立面内,另一端则是主浴室,它作为房间自然循环的一部分,将光线从后方立面过滤进室内。二层按序布置着一系列多样且相互联系的空间,包括书房、餐厅、厨房、办公空间、储物间和带有更衣室的卧室。在两个层次的过渡区域设有双面的固定家具,能够满足住宅必要的功能需求。

We distribute the space placing the living-room towards the main façade to the street, and at the opposite end the main bathroom, that being part of the natural circulation of the house, will work as a light filter coming through the back façade. At the second level, a sequence of diverse but connected uses –in order: library, dinning, kitchen, office, storage and bedroom with dressing area-, and at the intersection of the platforms, two-sided furniture pieces will provide the functional requirements of the house.

▼两个层次的过渡区域设有双面的固定家具,at the intersection of the platforms, two-sided furniture pieces will provide the functional requirements of the house

▼首层空间,the lower level

▼主浴室将光线从后方立面过滤进室内,the main bathroom works as a light filter coming through the back façade

▼从二层望向浴室,view to the bathroom from the upper level

▼二层按序布置着一系列多样且相互联系的空间,at the second level, a sequence of diverse but connected uses in order

▼厨房,kitchen

家具的两端各有一个花池,在为室内引入绿植元素的同时打破了固定家具带来的边界感。

Finally, two objects stand out of this “limit”, anchored as ball joints in the midpoints of the main spaces. They consist of big pots that allow us to introduce vegetation inside, but most important, to visually connect both ends through the repetition of a singular element.

▼花池,vegetation pot

两个楼层选用了两种不同的材料:一层地面铺设了大尺寸的白色瓷砖,二层则选用了木地板。垂直构件以不锈钢包覆,借助反射效果为室内带来了更多自然光线。除此之外,隔音材料为空间赋予了更多柔软和温暖的质感,与钢质元素形成对比。

The proposal is reinforced by using two materials, one for each level, a pavement of large-format white tiles in the lower area, and wood in the upper part. The vertical elements are covered with stainless steel generating reflections and increasing the psence of natural light inside the house. In addition, the requirement of a soundproof study is used to introduce a softer and warmer character through materiality, performing in opposition to steel.

▼不锈钢家具连接了分别以白色瓷砖和木地板铺设的楼层,the vertical elements are covered with stainless steel, connecting two levels in different materials

▼家具细部,detailed view

Title: Refurbishment of a flat in Pujades street, Barcelona
Location: Barcelona, España.
Status: Built. (Refurbished area: 90sqm)
Year of design: 2017
Year of completion: 2018
Building type: Residential. Refurbishment
Authors: ARQUITECTURA-G
Photographer: ©José Hevia

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
首'" @close-long="closeLong">
0 条回复
    沙发在此,你不坐一坐?
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群