System-O | 东京FWD富士生命保险办公室

FWD富士生命保险公司合并其办公室的主要目标是在东京开始他们的文化,重新定义保险公司的新价值。始终牢记“适应未来的需求”,重点是创造一个鼓励变革的环境。这个新的东京总部项目不仅遵循和反映了FWD的全球设计标准,还将日本独特的文化和商业特征融入到概念和工作场所设计中。

FWD Fuji Life Insurance’s main goal of consolidating their offices was to start their culture in Tokyo and re-define new values of life insurance company. With “Adaptation of Future Demands” always in mind, it was focused on creating an environment that encourages changes. Not only to follow and reflect the Global Design Standard of FWD, this new Tokyo HQ project had weaved unique culture & business characteristics in Japan into the Concept & Workplace Design.

 

秉承“解构与再造”的理念,建立了接待与客户区设计,以表达公司的新品牌。为了融合两种不同的企业文化、工作方式和过去与未来,有必要打破传统的刻板印象,重建新的基础。天花板和墙壁上出现的新元素不规则地融入室内建筑,表达了新品牌的诞生,代表了未来的成长。

With the concept of “DECONSTRUCTION & RE-CREATION”, reception & client area design was established to express the new branding of company. To integrate two different corporate cultures, work styles and past & future, it was necessary to disrupt the conventional stereotypes once and then rebuild new foundation. The construction of new elements emerging from the ceiling and walls was incorporated into the interior architecture irregularly, expressing the arise of the new brand, and represent growth for the future.

 

 

颜色和饰面材料也反映了概念及其品牌形象。回收木板被用于接待处特色墙,以表达公司的历史深度,利用接待区入口处的9屏显示监控系统,可在新引进的设施“创新广场”(展示厅)和宣传片现场直播。客户区旨在加强客人和员工之间以及员工之间的沟通。

The colors and finish materials also reflect the concept and their branding images. The reclaimed wood planks were applied for the Reception Feature Wall to express the depth of the company’s history, and it can distribute live event broadcasts that will be held at the newly introduced facility “Innovation Plaza” (presentation hall) and promotional movies by using the 9 screen display monitor system at the entrance of the reception area. The client area was designed to enhance communication between not only the guests and staffs but amongst the employees.

 

尽管创新广场等某些区域的氛围不同,但主要概念可确保整个楼层的统一性。此外,接待处后面带有天然木地板的休闲休息区是游客的等候区,也是一个可以举办休闲会议的空间,相邻的小会议室可以用作电话亭。会议室中各种颜色的挤压窗框充当相框,捕捉着企业成功的瞬间,反映着企业未来的发展。

Although some areas like innovation plaza have different atmosphere but the main concept ensures the unity throughout the floor. Also, the relaxing lounge space with natural wood flooring at the back of the reception is a waiting area for visitors as well as a space where casual meetings can be held, and there are small meeting rooms adjacent that can be used as phone booth. The extruded window frame at conference rooms with various colors act as picture frames that capturing the moment of success in business, and it will reflect future corporate development.

 

 

工作场所的设计是他们未来工作方式规划的第一步,随着他们的成长,它可以从没有分配的办公桌转换成自由地址的环境。可以容纳未来办公需求的各种灵活的家具被有意放置在封闭房间的对面,而不是开放的办公空间。它来自日本独特的“隐秘之美”文化,人们不愿被人看到或突出。

The workplace was designed as the first step of their planned future workstyle, and it can transform from a non-assigned desking to a free-address environment as they grow. Various flexible furniture settings that can incorporate future office needs were placed opposite side of enclosed rooms on purpose, not in the open office space. It comes from Japan’s unique culture of “Beauty of Hidden”, people not want to be seen or stand out.

 

完整项目信息
项目名称:FWD Fuji Life Insurance Offices
项目地点:日本东京
设计单位:System-O Design Consulting
家具设计:Okamura
竣工时间;2018
建筑面积:6000平方米
摄影:Ikunori Yamamoto at Transparency

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
0 条回复
    沙发在此,你不坐一坐?
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群