Snøhetta | 悉尼伊索Aesop皮特街专卖店

在悉尼中央商务区的心脏地带,Snøhetta设计了伊索迄今为止最大的商店。在这个繁忙的国际购物区中心,沿着皮特街的步行区,伊索商店的设计意图减缓行人的步伐,鼓励浏览,并将人们的注意力吸引到周围建筑的对比纹理和材料上。

Located in the heart of Sydney’s central business district, Snøhetta has designed Aesop’s largest store to date. In the middle of this busy cosmopolitan shopping area, along the pedestrianized section of Pitt Street, the design of Aesop’s store intends to slow down the pace of passersby, encourage browsing, and draw attention to the contrasting textures and materials of the surrounding buildings.

 

皮特街的伊索是悉尼精神的结晶,融合了伊索的氛围和使命,其中包括创造出可以在商店中出售的产品,以反映其所在地,社区和环境的背景。伊索·皮特街的室内空间宁静祥和,给人一种宁静和安心的感觉。

Aesop Pitt Street is a result of the spirit of Sydney infused in the ambiance and mission of Aesop, which includes creating honest products to be sold in shops which reflect the context of their locations, communities, and environments.The interior space of Aesop Pitt Street is tranquil and peaceful, leaving visitors with a feeling of serenity and reassurance.

 

 

设计过程始于理解邦迪海滩海滨和海岸精神之间的关系,以及中心商业区的活力。为了回应闹市区的活力,商店的入口覆盖着纹理花岗岩,远离街道,提供了一个减压的时刻,并过渡到空间,隐喻地将沿海的平静带入繁忙的城市中心。

Responding to the energy of the downtown area, the store’s entrance, clad in textured granite, is set back from the street and provides a moment to decompress and transition into the space, metaphorically bringing the coastal calm into the busy city center.The design process began with understanding the relationships between the spirit of the coast and waterfront at Bondi Beach, and the vibrancy of the central business district.

 

 

巨大的花岗岩结构包裹着砂岩建筑的内部,向克里斯托和珍妮·克劳德(1968-1968)的Wrapped Coast致敬,使小海湾的砂岩峭壁成为戏剧性的月球景观。

A monumental granite structure wraps the interior of the sandstone building, paying homage to Christo and Jeanne-Claude’s 1968-9 Wrapped Coast, which rendered the sandstone cliffs of Little Bay a theatrical, lunar landscape. Aesop Sydney brings the greatness and tranquility of coastal cliffs to the bustling downtown environment.

 

石材上雕刻的凹槽形成了分隔部分,在分隔部分中插入了金属架子,将剃须刀整合到了覆层中。抛光的金属细节反映了石头,创造了一条几乎看不见的线,突出了空间周边展示的产品。

Carved grooves in the stone create the divisions where metal shelves have been inserted, integrating shaves into the cladding. Polished metal detailing reflects the stone, creating an almost invisible line and highlighting the products displayed around the perimeter of the space.

 

主要项目信息
项目名称:Aesop Pitt Street Store
项目位置:澳大利亚悉尼
项目类型:商业空间/零售店
完成时间:2019
设计公司:Snøhetta
摄影:Benjamin Hosking

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
0 条回复
    沙发在此,你不坐一坐?
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群