U.Ø住宅,马德里 / BETA.ø architecture office

U.Ø住宅的改造项目主要关注了如何根据主人的日常生活需求,对既有住宅进行扩展和优化的问题。改造包括增加开放空间的面积,让空气和自然光得以在室内流通,以及通过使用轻质隔断来根据主人的需求重新划分空间。可活动的玻璃隔断保证了视觉上的流动性,墙体的饰面与自然光线共同作用,营造了一个和谐而温馨的家庭氛围。

U.Ø House raised the question of how to generate a domestic space in the area of the existing dwelling to extend and optimize the possible uses for each space by its current residents. Therefore, open, flexible spaces were generated to allow natural light to enter the home, enabling easy reconfiguration of spaces through the use of lightweight partitions that act as necessary filters. This means the spaces can be divided up as the user needs during the day, whilst also generating visual fluidity. The space then is designed as a flexible setting, in which the user can choose the various corners where domestic life takes place within an environment where the light and the selected finishes have the capacity to generate a homogeneous, warm domestic atmosphere.

▼增加开放空间的面积,让空气和自然光得以在室内流通,open spaces were generated to allow natural light to enter the home

▼使用轻质隔断来根据主人的需求重新划分空间,easy reconfiguration of spaces through the use of lightweight partitions

生活空间可根据主人的日常需求实现多种用途,例如休息区、餐厅以及厨房可以转化为会议区或者办公学习区。玻璃隔断的可折叠设计延续了地中海建筑的传统,唤起了主人儿时的记忆。将曲线元素引入到隔墙设计中,在分割空间的同时,又不阻挡视线。原本宽敞空荡的空间被分割为多个功能丰富的休闲空间。

All the areas that make up the home’s daytime layout, such as the lounge area, the dining room itself or even the kitchen area, can be converted into meeting areas, office or study, allowing them to be made independent of the rest of the layout, always ensuring appropriate conditions of comfort in line with their use. The design of the lightweight partitions is a subtle nod to the current users’ memories and experiences, reviving the traditional dividing systems linked to time-honoured Mediterranean architecture. The introduction of curved geometry in the dividing elements helps break the perspective in transit areas, which are sufficiently ample and capacious to become useful spaces where even small domestic lounge corners can be set.

▼将曲线元素引入到隔墙设计中,the introduction of curved geometry in the dividing elements

▼功能丰富的休闲空间,small useful spaces

大尺度材料的使用将多个小空间整合统一起来,例如大尺寸的实木地板以及贯穿餐厅和厨房石材。材料选择黑色石材和灰绿色石材,搭配天然橡木以及铜和青铜等金属。多层次的材料相互融合,营造了一个高品质的家居环境。

The integration of the variety of spaces into the daytime layout is emphasised by the use of flooring made from homogeneous materials in large format, such as the great continuous lengthwise wooden boards or the stone pieces in the area more closely bound to the dining room and the kitchen. Careful, isolated use of fine materials in furnishing elements designed in black and greenish-grey stone, along with wooden elements in natural oak, combined with metals such as copper and bronze, establish a theme that brings character and quality to the environmental uniformity of the home.

▼厨房,kitchen

▼浴室,bathroom

▼灰绿色石材,搭配以天然橡木以及铜和青铜等金属,greenish-grey stone, along with wooden elements in natural oak, combined with metals such as copper and bronze

▼材料细部,details

Dates: 2018-2019
Location: Paseo de la Castellana, Madrid, Spain Typology:
Housing
Client: Private
Size: 275 m2
Architects: BETA.ø architecture office / ig: @betapuntocero
Team: Borja Peña, Xabier Ortega, Cristina Sánchez and Pablo Rodríguez
Photo: David Zarzoso / ig: @david_zarzoso

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
0 条回复
    沙发在此,你不坐一坐?
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群