本来沙龙蓝色港湾店,北京 / 张烨建筑事务所

项目位于北京蓝色港湾,“本来沙龙”希望通过空间设计提升店铺的环境体验。设计师在整体白色的开放空间中置入几个相对私密的红色玻璃房间,满足功能需要的同时制造出空间的视觉焦点,营造出平静与活泼共同存在的感受,白色的空间提供舒适安静的环境体验,红色的元素带来时尚与梦幻感,与美发沙龙所需要的气氛相符。

The project is located in SOLANA of Beijing. The owner of the “Benlai Salon” hopes to improve the store’s environmental experience through space design. The designer placed several relatively private red glass rooms in the overall white open space to meet the functional needs while creating the visual focus of the space, creating a feeling of calm and lively coexistence. The white space provides a comfortable and quiet environment experience, and the red element brings fashion and fantasy, which is consistent with the atmosphere required by the hair salon.

▼入口立面采用红色玻璃与不锈钢框的简洁造型展示内部空间,The entrance facade showcases the interior space with a simple shape of red glass and stainless steel frame ©周超吉

▼圆形吧台区域提供大尺寸服务台和接待空间,The round bar area provides a large counter and reception space ©周超吉

▼统一的全身镜理发工位,制造阵列的整齐感, Uniform full-length mirror hairdressing station, creates a sense of neatness in the array ©周超吉

▼两组红色玻璃与挂帘围合的VIP房间,为有隐私需求的顾客提供独立空间,Two groups of VIP rooms surrounded by red glass and hanging curtains provide independent space for customers with privacy needs ©周超吉

▼VIP房间内部利用挂帘可以灵活的制造所需要的氛围,Inside the VIP room, the curtain can be used flexibly to create the desired atmosphere ©周超吉

▼空间轴侧图,Axonometric Drawing ©LZArchitects

▼平面图,Floor Plan ©LZArchitects

项目名称:本来沙龙蓝色港湾店
项目地点:北京市蓝色港湾
项目面积:300㎡
设计单位:张烨建筑事务所
网址:www.lzarchitects.com
设计团队:张烨,李江峰
施工团队:赫一建筑装饰工程(北京)有限公司
建成时间: 2019年10月
摄影:周超吉

内容投诉
声明:本站所有作品均由用户自行上传,仅供学习研究之用,请于下载后24小时内删除。版权归作者所有,本站不拥有所有权,也不承担相关法律责任。如果有侵权之处,请及时联系我们删除。

    还没有人赞赏,快来当第一个赞赏的人吧!
0 条回复 A 作者 M 管理员
    所有的伟大,都源于一个勇敢的开始!
欢迎您,新朋友,感谢参与互动!欢迎您 {{author}},您在本站有{{commentsCount}}条评论
任务中心
客服中心
  • 客服QQ:320229761一键联系
  • 扫一扫关注公众号 公众号二维码
    时刻设计QQ群 时刻设计QQ群