以色列AX3极简主义公寓设计

这套两居室公寓位于以色列特拉维夫市的雅法中心,由ETN工作室设计翻修,目的是打造一个光线充足的现代住宅,以符合业主的生活习惯。业主是一对职业夫妇,和一个年幼的女儿。公寓位于雅法建筑群中,建筑师Eitan Cohen结合当地材料和工艺参考,通过有趣的细节将极简主义与当代美学结合了起来。

Located in central Jaffa in Tel Aviv, Israel, this two bedroom apartment was recently renovated by Studio ETN in order to create a thoroughly modern, light-filled home in tune with the lifestyle of its owners, a professional couple with a young daughter. Occupying a typical Jaffa building, architect Eitan Cohen has channelled the neighbourhood’s amalgamation of past and present by combining local materials and industrial references with a contemporary aesthetic of minimalist refinement interlaced with playful details.

 

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第1张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第2张

 

公寓的布局被重新布置,由于其中一位业主是厨师,所以设计师拆除大部分墙壁,将走廊与厨房合并到客厅,为业主设计出一个宽敞的客厅。为了解决由于新布局带来的自然光线分布不均匀和建筑窗户布局的问题,Cohen采用了由细轮廓框包围的玻璃隔断,将客厅与主卧室和书房分开,这一巧妙的解决方案使白天的日光均匀地照射在起居区域。公寓的天花板保留了原来的石膏板材质,在晚上,不同的灯光效果营造出了一种更亲密的社交氛围。

The apartment’s layout was completed redesigned in order to create a spacious living area for entertaining guests—one of the owners is a chef—which meant demolishing most walls, doing away with corridors and merging the kitchen into the living room. In order to address the uneven distribution of natural light due to the new layout brought and the building’s window configuration, Cohen introduced glass dividers framed by thin Belgium profiles to separate the living room from the master bedroom and study. This ingenious solution allows daylight to evenly flood the living area throughout the day, facilitated by the apartment’s high ceilings which have been wisely retained by eschewing the use of gypsum boards, while at night, different lighting scenarios create a more intimate or social atmosphere.

水泥地板、裸露的混凝土房梁、黑钢结构,以及可见的风管,丰富的当地材料如水磨石和石头,以及黄铜的使用,形成了一种朴素的城市美学。柔和的白色、灰色和黑色色调与现代家具和厨房橱柜、室内植物、木质窗框和百叶窗中呈现出的其它柔和色调相互融合碰撞,这是Jaffa建筑的一个传统特,而女儿房则被注入了浅粉色。

Screed floors, exposed concrete beams, and black steel elements, along with visible air ducts establish an austere, urban aesthetic that is enriched by local materials such as terrazzo and stone, and the use of brass. The muted palette of white, grey and black is complemented by the pastel hues presented in the modern furniture and the kitchen’s cabinetry, indoor plants, and the wooden window frames and shutters, a traditional feature in Jaffa’s buildings, while the daughter’s room is infused in pale pink.

 

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第3张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第4张

 

尽管房屋采用极简主义设计,但室内仍充满着精致的施工细节,包括定制的木工和金属材料,部分悬挂在天花板上的餐厅柜台,厨房里的水磨石地砖与地面瓷砖的拼接方式,风管穿透玻璃隔断的手法。Cohen还加入了几个有趣的设计,小头骨充当抽屉把手,盆栽植物在架子上组合变成植物墙,公寓衣柜里用绿色天鹅绒铺满的凹槽阅读角落。

Despite its minimalist sensibility, the interior design abounds with beautiful construction details including custom carpentry and metal work. Check out the dining counter which is partly suspended from the ceiling, or the way the terrazzo floor tiles in the kitchen meet the floor screed, or how the air duct effortlessly penetrates the glass partition. Cohen has also included several instances of playfulness that subtly subvert the décor’s austerity which also serve as unofficial hallmarks for his design practice. Small skulls take the role of drawer handles, potted plants transform a shelving unit into a botanical wall, and a reading nook upholstered in green velvet makes a surprising dent in the apartment’s wardrobe; the later conceived as a modern interpretation of a “tree house”, a romantic concept of escape that also aptly describes the overall feeling of this welcoming apartment.

 

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第5张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第6张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第7张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第8张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第9张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第10张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第11张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第12张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第13张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第14张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第15张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第16张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第17张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第18张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第19张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第20张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第21张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第22张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第23张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第24张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第25张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第26张

以色列AX3极简主义公寓设计 住宅 第27张

完整项目信息
项目名称:AX3
项目位置:以色列
项目类型:住宅空间
项目面积:90㎡
使用材料:木材、水磨石、黄铜、混凝土、黑钢
设计公司:ETN 工作室
主创设计 :Cohen
摄影: Gideon Levin.

本文内容来源于:Loft中国


版权声明:本文内容由用户自行发布上传或投稿由时刻设计网代为发布,版权归原作者所有,时刻设计网不拥有其著作权,亦不承担相应法律责任。如果您发现本站中有涉嫌抄袭或侵权的内容,请点此提交工单进行举报,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。

给TA买糖
共{{data.count}}人
人已赞赏
住宅

屋顶船舱2号 / Harsh Vardhan Jain Architects

2018-12-1 7:20:00

住宅

36平米的时尚魔方盒子 | 北京女设计师自宅

2018-12-4 11:08:00

0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
个人中心
购物车
优惠劵
今日签到
有新私信 私信列表
搜索